Behandelingen

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

U kunt bij ons in principe voor alle behandelingen terecht, tegenwoordig ook voor onzichtbare beugels  (met uitzondering van beugels voor kinderen). We hebben er alleen voor gekozen gedeeltelijke en volledige kunstgebitten uit te besteden aan tandtechnieker Niels Jooren van Prothesezorg te Roosendaal. (Meer info bij Bella)

 


De verschillende behandelingen

 

ALT NAME

Controles

Controles zijn belangrijk om te voorkomen dat er problemen ontstaan. We kijken naar de staat van uw tanden en kiezen, maar ook naar de kwaliteit van het fundament: het tandvlees. Röntgenfoto's elke 3-6 jr zijn essentieel en kunnen kostenbesparend werken!

ALT NAME

Witte vullingen

We plaatsen uitsluitend wit vulmateriaal. De grijze vulling heeft zijn langste tijd gehad. Indien gewenst kunnen we niet alleen de vullingen van de voortanden op kleur corrigeren, maar ook uw kiezen. Dan vallen zelfs de witte vullingen niet meer op.

ALT NAME

Schoonmaken (aanslag etc)

Tandsteen (bruine tanden) moet verwijderd worden, omdat tandsteen parodontitis kan veroorzaken. Het bot kan dan loslaten, doorverwijzing naar een mondhygiënist kan dan nodig zijn. Deze kosten kunt u vermijden door goed te stokeren. De assistente geeft advies.

ALT NAME

Beugels voor volwassenen

Indien de tanden niet ernstig scheef staan tov elkaar kan een 3D geprinte onzichtbare beugel worden overwogen. Deze kunt u ook uitdoen indien u niet wilt dat bijv klanten de beugel zien. Een offerte is (muv de benodigde röntgenfoto) gratis.

ALT NAME

Kronen en bruggen

Als een groot deel van uw kies verloren is gegaan of is gevuld, is de stevigheid verdwenen en het risico op verlies groot. Met een kroon krijgt een kies zijn stevigheid terug en ziet er uit als nieuw. Voortanden worden ivm esthetiek ook bekroond.

ALT NAME

Wortelkanaalbehandelingen

Tijdens verjaardagen maken mensen elkaar vaak bang. Een wortelkanaalbehandeling zou enorm pijnlijk zijn. Gelukkig is dit in 95% van de gevallen helemaal niet zo, u krijgt uiteraard een verdoving! Dankzij deze behandeling kunt u uw tand/kies behouden.

ALT NAME

Uitgebreide röntgendiagnostiek

Wij beschikken over volledige digitale röntgendiagnostiek. Niet alleen de gebruikelijke kleine foto's, maar ook panoramische overzichten en tandheelkundige CT-scan. Mbt het laatste is onze praktijk uniek. Onontbeerlijk bij 3D gestuurde implantologie!

ALT NAME

Verwijderen van tanden/kiezen

Tandartsen behouden liever tanden en kiezen. Immers, je mist ze pas als ze verdwenen en zijn en vervanging is vaak prijzig. Maar dit betekent niet dat u ze niet kunt laten verwijderen. Ook verstandskiezen worden door ons weggehaald, dat scheelt aanzienlijk voor het eigen risico.

ALT NAME

Second opinion

Soms wilt u de mening van een andere tandarts weten. Dan belt u Bella op en plannen we een second opinion in. De wachttijd is 7 weken en er kunnen (normale consult) kosten worden berekend. We nemen echter geen second opinion patiënten aan.